Új vezetősége van a vásárhelyi Rebreanu iskolának

Gheorghe Nistor történelem szakos és Péterfy Erika fizika-kémia szakos tanár személyében új igazgatókat nevezett ki a Maros megyei tanfelügyelőség a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu Általános Iskola élére, tájékoztatott a szekelyhon.ro. Az iskola két tanára az évadzárón történt incidens után menesztett vezetőség, Adina Maria Chirilă igazgató és Demeter-Erdei Zoltán aligazgató helyébe került.

Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes azt reméli, hogy a vezetőcserétől a béke, csend és kiegyensúlyozott légkör visszaáll az intézményben.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a kétnyelvű feliratok hiánya miatt kétszer is büntette az iskolát, majd az idei évzárón etnikai botrány robbant ki, ami miatt szükség volt a korábbi vezetőség menesztésére. Ezzel kapcsolatban Illés főtanfelügyelő-helyettes azt mondta, „ha a két új vezető sem tesz semmit a kétnyelvűség érvényesítése érdekében, a tanfelügyelőség addig cseréli az igazgatókat, amíg megtanulják betartani a törvényt”. Illés Ildikó reményei szerint nem lesz szükség a gyakori cserére, hisz Gheorghe Nistor egy tapasztalt vezető, aki korábban tanfelügyelői tisztséget is betöltött.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?