Minisztériumi vizsgálat a Comăneci-reklám ügyében

Vizsgálatot rendelt el az oktatási minisztérium a bukaresti 11-es számú általános iskolában, amiért a tanintézmény vezetősége megengedte, hogy a többszörös olimpiai bajnok Nadia Comăneci margarint reklámozzon a diákoknak.

A tárca közleménye emlékeztet arra, hogy az oktatási intézményekben történő terméknépszerűsítést szigorúan szabályozza a törvény. A minisztériumi ellenőrök azt vizsgálják, hogy az iskola vezetői betartották-e a jogszabályokat.

Nadia Comăneci a Rama margarinhoz adta a nevét és az arcát. A világhírű sportoló a terméket gyártó cég felkérésére a bukaresti 11-es számú általános iskolában arra buzdította a diákokat, hogy fogyasszák bátran ezt az élelmiszert, mert egészséges. Arra hivatkozott, hogy maga is Rama margarinos kenyeret ad a gyermekeinek uzsonnára.

Az eset nagy vitát váltott ki internetes fórumokon. Robert Turcescu pénzéhségéért bírálta a világhírű sportembert több Facebook-bejegyzésében. Az ismert tévés újságíró azzal vádolta Comăneciet, hogy manipulálja a diákokat, mert az egészségügyi szakemberek véleménye megoszlik arról, hogy valóban egészséges-e a margarin fogyasztása a kiskorúaknak.

Kimaradt?