Súlyos beteg a legismertebb romániai kaszkadőr, Cseh Szabolcs

„Elegem van, nem tudok már szembeszállni a betegségeimmel!”  – fakadt ki a Romania Tv-nek kedden Cseh Szabolcs. Románia legismertebb, csíkszeredai származású kaszkadőrét két hete kórházban ápolják. A rákbeteg férfi gondjait tetézi, hogy vesefertőzésben is szenved.

A román sajtóban „Szobi” Csehként emlegetett kaszkadőrt két hete utalták be a bukaresti Fundeni kórházba, majd a Victor Babeş kórházba került. A Romániában filmsztárként ünnepelt férfi egy éve tudja, hogy rákos. A rosszindulatú daganatok mára már a gerincét is megtámadták.

A legutóbbi analízisek egészségi állapota valamelyes javulását mutatták, ám Cseh Szabolcs lelki állapota egyre rosszabb. „Összevissza lyuggatták a testemet, tényleg nem bírom tovább” – fogalmazott a hírtelevíziónak.

A 71 éves Cseh Szabolcs számos játékfilmben működött közre kaszkadőrként vagy színészként, többek között Florin Piersickel is együtt dolgozott több produkcióban. A kaszkadőr jelenleg hátrányos helyzetű, árva és fogyatékkal élő gyerekeket segítő egyesületet működtet.

Kimaradt?