Egyre több a tolvaj Marosvásárhelyen

Jelentősen megnőtt az utóbbi időben a lopásos bűncselekmények száma Marosvásárhelyen. A tolvajok leginkább mobiltelefonokat, ékszereket és pénz lopnak, a legveszélyeztetettebbek a nők, főleg az idősebb, védtelen korosztály.

telefonlopas
A rendőrség azt tanácsolja a lakosoknak, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, ne kérkedjenek értéktárgyaikkal, ne hordjanak magukkal jelentős pénzösszeget, helyette használjanak bankkártyát, kerüljék az örömlányok szolgáltatásait, ne fogyasszanak nagy mennyiségű alkoholt, gyerekere ne bízzanak jelentős javakat – pénzt, drága mobiltelefont, értékes ékszereket.

Amennyiben távoznak otthonról bizonyosodjanak meg róla, hogy kellően bezárták a bejárati ajtót, a lépcsőház kapuja is mindig legyen gondosan bezárva, ne engedjenek be gyanús, vagy idegen személyeket a tömbházba. {loadposition OTP}

Amennyiben valakit támadás ért és veszélyben forog az élete, a rendőrség azt tanácsolja, hogy ne álljunk ellen az elkövetőnek, mert az emberi élet és egészség mindennél fontosabb.

Nemrég egy fiatal férfit vertek meg és raboltak ki, miközben épp egy örömlány szolgáltatásait kívánta igénybe venni, de a rendőrség több 10 olyan esetről tud, amikor idős nőkre támadtak rá és elvették értékeiket.

Kimaradt?