Szombaton olaj- és hulladékgyűjtés Csíkszeredában

Szombaton 16. alkalommal kerül sor a csíkszeredai nagy olaj- és hulladékgyűjtésre, értesítettek a szervezők. A begyűjtőpontok esetében a korábbiakhoz képest csupán egy változás történt, ugyanis a dendrológiai parknál levő gyűjtőpont helyett ezentúl az Óceán Abc szomszédságában adhatják le az használt étolajat a környéken lakók. A többi gyűjtőpont helyszíne változatlan: a Kalász negyedi lépcső felső szakaszánál, a Szabadság tér Sapientia felőli sarkánál, valamint a Tudor negyedi József Attila Általános Iskola szomszédságában található parkolónál várjuk a lakosokat.

Szombaton 10 és 14 óra között a gyűjtőpontoknál a lakosság leadhatja a következő hulladéktípusokat: használt zsiradék és étolaj, elektronikai hulladékok, PET-palack, papír, üveg, elem, CD, DVD, nyomtató toner, villanyégő, neon és lejárt szavatosságú gyógyszer.

Az eddigi gyűjtések során többek között 6755 liter használt olajat és 308 kilogramm lejárt szavatosságú gyógyszert adtak le a lakosok, ezek a tények támasztják alá a program fontosságát.

A programsátraknál továbbra is lehetőség lesz közösségi kártyák igénylésére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?