Hat kilométeres kamionsor Nagylaknál, egy mérleg meghibásodott

Az egyik útmérleg meghibásodása miatt csak egyetlen sáv áll rendelkezésére az országból kimenő tehergépkocsiknak a nagylaki határátkelőnél, emiatt hétfőn délután már hat kilométeres gépkocsisor keletkezett az Arad megyei település előtt. A hatóságok azt javasolják a sofőröknek, hogy használják a többi határátkelőt – írja a Mediafax.

Az Arad Megyei Határrendőrség képviselői szerint a magyar hatóságok hétfőn tájékoztattak arról, hogy az eddig használt két sáv helyett csak egy sávon folyik a Magyarországra tartó tehergépkocsik vámellenőrzése a nagylaki határátkelőnél, mivel az egyik útmérleg meghibásodott.

Daniel Iancu, az Arad Megyei Határrendőrség szóvivője szerint a mérleg megrepedt, és leghamarabb kedden fogják megjavítani, akkor várható majd, hogy a forgalom helyreáll a határátkelőnél.

Hétfő délután már hat kilométernyire nyúlt a nagylaki határátkelőnél várakozó tehergépkocsik sora.

Annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy a határátkelő még zsúfoltabbá váljon, a határrendőrök azt tanácsolják a 7,5 tonnánál nagyobb teherautókat vezető sofőröknek, hogy használjanak két másik, viszonylag közeli, az Arad megyei gyulavarsándi, vagy a Bihar megyei borsi határátkelőt.

Kimaradt?