Kánikula közeleg az egész ország területén

Az elmúlt időszak esős, viharos időjárása után erőteljes felmelegedés lesz észlelhető Romániában. A hétfői hőmérsékleti értékek elérhetik helyenként a 34 Celsius fokot, kedden és szerdán ennél melegebbre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Intézet adatai szerint hétfőn Erdély keleti részén és Moldovában 28 és 34 fok között lesz a hőmérséklet, de helyenként a Bánságban, Olténiában és Havasalföldön is.  A fővárosban 33-34 fok lesz. A légnyomás 754 higanymilliméter érték körül alakul.

Kedden a kánikula kiterjed az egész ország területére, így az ország központi és nyugati részén a hőmérsékleti értékek elérik a 35 Celsius fokot is, a levegő nedvességtartalma pedig eléri a 80 százalékot, ami kellemetlenné teszi majd a hőérzetet. Hegyvidéken lehetséges, hogy hirtelen záporok is kialakulnak.

Szerdára is kánikulát jósolnak, leginkább a Moldovában és Erdély keleti részén lakók szenvednek majd, itt akár 36 fokig is felmehet a hőmérők higanyszála.

Csütörtökre kicsit enyhül a forróság, ekkor a szakemberek szerint a hőmérséklet sehol nem emelkedik 32 Celsius fok fölé. Hét végére esőzést jósolnak.

Kimaradt?