Enyhén javulni látszik a járványügyi helyzet Biharban

Frissítette pénteken a Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság a korlátozások alatt lévő települések listáját: a megyében jelenleg 67 városban és faluban van teljes vagy részleges korlátozás érvényben.

Míg a december 1-jei határozat szerint 46 településen volt vörös forgatókönyv érvényben, jelenleg 26 ilyen Bihar megyei helység van, húsz településen csökkent 3 ezrelék alá a fertőzöttségi ráta. Ezzel párhuzamosan megnőtt azoknak a városoknak és falvaknak a száma, ahol a teljes korlátozások helyett részleges korlátozások vannak érvényben, például 30 százalékos kihasználtsággal működhetnek a vendéglátóhelyek, mivel 1,5 és 3 ezrelék között van fertőzöttek aránya.

Vörös forgatókönyv van érvényben Bihar megyében a vesztegzár alá helyezett Felsőmezősön, Fonóházán, és Kisszegyesden, mivel a község településein kedd óta 10,81 ezrelékről 6,71 ezrelékre csökkent a fertőzöttség. Diófáson 6,56 ezrelékre csökkent az arány. A megyeszékhelyen, Nagyváradon 5,68 ezrelékről 5,05 ezrelékre csökkent az arány, Bihar megyében a prefektúra szombat reggeli adatai szerint az elmúlt 24 órában 168 új esetet jegyeztek.

Vörös forgatókönyv van érvényben a fentebb említettek mellett a következő helységekben: Bors, Vércsorog, Érkörtvélyes, Biharszentadrás, Rény, Fugyivásárhely, Szombatság, Belényes, Kispapmező, Vaskohsziklás, Váradszentmárton, Nagyürögd, Alsótótfalu, Belényesújlak, Feketekápolna, Robogány, Vámosláz, Bályok, Margitta, Alsókocsoba, Biharpoklos, Bihar és Kisjenő.

Sárga forgatókönyv van érvényben a következő Bihar megyei falvakban és városokban: Vedresábrány, Tulka,Vaskoh, Mezőszakadát, Biharhosszúaszó, Rév, Szászfalva, Szalárd, Mezőtelegd, Cséffa, Hegyközpályi, Körösgyéres, Pusztahollód, Belényesirtás, Oláhszentmiklós, Köröstárkány, Biharfélegyháza, Hegyközcsatár, Miklóirtás, Székelyhíd, Papfalva, Kerpenyéd, Magyarcséke, Gyapju, Madarász, Dragánfalva, Érábrány, Sólyomkővár, Tataros, Élesd, Paptamási, Cécke, Nagyszalonta, Tenke, Illye, Vasaskőfalva, Berettyószéplak, Tasnádbajom, Alsóbiharkristyór, Bontesd és Bihardiószeg.

(Címlapi fotó forrása: Agerpres/archív)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?