Átadták Hargita megye legforgalmasabb megyei úti hídját Décsfalvánál

Átadták kedden a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő, Hargita megye legfontosabb, és legforgalmasabb megyei útján újonnan épített, a Nagy-Küküllőn átívelő hidat.

A több mint százéves régi híd helyére épült 3,9 millió lej értékű átkelő építési munkálatai 2018 nyarán kezdődtek, a beruházást Hargita megye önkormányzata saját költségvetéséből valósította meg. A kivitelezést korábban gyanús telekvásár és számos más akadály is nehezítette, végül december másodikán sikerült átadni a forgalomnak.

„Köszönöm az együttműködést, a türelmet, a munkát mindenkinek. A sok nehézség és akadály ellenére sikerült eredményesen elvégezni az egyik legfontosabb munkálatot a megyében” – mondta Borboly Csaba megyei tanácselnök az átadáson, amelyen részt vett Bíró Barna Botond, a megyei önkormányzat udvarhelyszéki alelnöke, Antal Lóránt szenátor, valamint a térség polgármesterei és megyei tanácsosai is.

Az átadáson jelképesen feloldották a súlykorlátozást, és egy fotósorozatot is megtekinthettek a jelenlévők, amely az új híd megépítésének pillanatait mutatja meg, az esemény pedig szimbolikus mozzanattal, boroshordó gurításával zárult.

Ami a régi, lebontott hidat illeti, ha nem is eredeti helyén és formájában, de megmarad. Hargita megye egyetlen, az Osztrák–Magyar Monarchia idején épült és mostanáig használt közúti átkelőjét Galambfalván állítják majd fel.

(Címlapkép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?