banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Határozatot fogadott el a kormány a koronavírus-elleni oltási kampány stratégiájáról

A kormány elfogadta péntek esti ülésén az új koronavírus elleni oltási kampány stratégiáját. A stratégiát határozat rögzíti, amely azt is leszögezi, melyek a prioritást élvező kategóriák: az egészségügyi alkalmazottak, a szociális dolgozók, a veszélyeztetett személyek, illetve a „kulcsfontosságú ágazatok” alkalmazottai.

Az oltási stratégia elfogadását Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője jelentette be szombat reggel. Közölte: a kormány az Európai Unió többi tagállamával együtt a SARS-CoV-2 vírus elleni oltási kampány előkészítésén dolgozik.

A vakcinát először az egészségügyi és szociális dolgozók, az állapotuk miatt veszélyeztetett személyek, illetve a társadalom működése szempontjából kulcsfontosságú feladatot végző alkalmazottak kapják meg, ezt követően az oltást az egész lakosság számára elérhetővé teszik. A kormány becslése szerint a lakosság 70 százaléka kapcsolódhat be az oltási kampányba - mondta a kancelláriavezető.

Dancă leszögezte: a vakcina ingyenes lesz és nem lesz kötelező. Azt is elmondta: a kormány kéri az érintett intézményeket, a civil társadalmat és a szakembereket, hogy támogassák az oltási kampányt, mert ez az egyetlen módja a CIVID-19 járvány megfékezésének.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Adobe Stock)

Kapcsolódók

Kimaradt?