Koronavírus: ugyanannyi az új fertőzött, mint a gyógyult Hargita megyében

Ötvennél kevesebb új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Hargita megyében, közölte pénteken délben a megyei prefektusi hivatal. Érdekes, hogy a gyógyultak száma hajszálra megegyezik az új esetekével. Három új haláleset is történt.

A csütörtökinél kevesebb, 48 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében. Az új esetekkel 4581-re nőtt azok sázma, akik a járvány kitörése óta megfertőződtek.

A betegségből kilábalók szintén 48-an voltak az elmúlt napban, így 3737 a fertőzésen szerencsésen átesők száma. Az elhunytak száma emelkedett az elmúlt napi adatokhoz képest, újabb három haláleset történt a koronavírussal összefüggésben, az áldozatok száma 180-ra nőtt.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen ls Gyergyószentmiklóson 171 személy áll kezelés, illetve megfigyelés alatt. A házi elkülönítésben tartózkodók száma 493, a karanténba kényszerülőké 1092. Az ezer lakosra számított fertőzési ráta tovább csökkent, jelenleg 1,59 ezrelék.

A másik két székelyföldi megye közül Maros megyében rosszabb a helyzet, ott 249 új koronavírusos esetet azonosítottak, míg Kovászna megyében 60 az új esetek száma.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?