Tovább csökkent a fertőzési ráta Hargita megyében: közelít az 1,5 ezrelékhez

Tovább javulnak a Hargita megyei járványtani mutatók. Bár viszonylag sok új koronavírusos fertőzést igazoltak az elmúlt napban, a gyógyultak száma ezúttal is magasabb volt az új esetekénél, közölte szerdán délben a megyei prefektusi hivatal. A halálos áldozatok száma néggyel emlekedett.

Az előző napinál csaknem kétszer több, 53 új koronavírusos esetet igazoltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében. A gyógyultak száma közel azonos az előző napon regisztrálttal, 65-en estek át szerencsésen a fertőzésen.

A járvány kezdete óta megfertőződött személyek száma 4459-re, míg a gyógyultak száma 3618-ra emelkedett. Négy új halálesetet is jelentettek, így 176-ra nőtt a koronavírussal összefüggésben elhunytak száma Hargita megyében.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson 191-en állnak kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 474-en, karanténban 1132-en tartózkodnak. Az ezer lakosra számított fertőzési ráta jelenleg 1,76 ezrelék.

A másik két székelyföldi megyében viszonylag magas számú új fertőzést jegyeztek. Maros megyében 214, Kovászna megyében pedig 55 új esetet regisztráltak.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?