Bezár a temesvári állatkert, a csontra fogyott szarvas miatt telt be a pohár

Bezár a temesvári állatkert, miután egyik lakójáról, egy beteg, csont és bőr szarvasról készült felvételeket hozott nyilvánosságra a tion.ro. Az állatkertbe szeptemberben három kutya szabadult be és falta fel a kengurukat, a korábbi években pedig két zebra is meghalt.

Az állatkert bezárását Dominic Fritz polgármester jelentette be keddi sajtótájékoztatóján, írja a Hotnews.ro. Az elöljáró szerint jelen esetben nincs szó állatkínzásról, a szarvast több állatorvos megvizsgálta, emésztési problémái vannak, és nincs sok esélye a túlélésre.

Fritz szerint elfogadhatatlan állapotok uralkodnak az állatkertben, ahol évek óta nem fejlesztettek semmit, és a költségvetés minimális volt. Fritz hozzátette, hogy az állatkertnek nincs profi vezetése, és a dolgozók igyekeznek ugyan, de az állatokat nem képesek európai színvonalon ellátni.

Mint mondta, az alapoktól újjá kell építeni az állatkert infrastruktúráját, így az valószínűleg néhány év múlva nyithat ki újra. Az állatokat romániai és európai állatkertekben helyezik el.

(Nyitókép: tion.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?