banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Közös célért dolgozik az RMDSZ Nőszervezete az egyházi nőszövetségekkel

Az RMDSZ Nőszervezetének kezdeményezésére hétfőn virtuális kerekasztal-beszélgetést tartottak az erdélyi magyar egyházak nőszövetségei vezetőivel az RMDSZ-es női vezetők. A párbeszéd témája a járványügyi intézkedések megszorításaiból fakadó közösségi gondok és elvárások összegzése, illetve közös megoldási lehetőségek keresése.

A tanácskozás során a nőszövetségek testületei beszámoltak kezdeményezéseikről, tevékenységükről. Az RMDSZ Nőszervezete a márciusban elindított Halljuk Egymást! telefonos szolgálatot, és a Segíts okosan! adománygyűjtő akciót ismertette, hangsúlyozva annak szükségességét, hogy a késő ősz és tél folyamán ezeknek a tevékenységeknek a további kiterjesztésére van szükség. Az RMDSZ Nőszervezete és az erdélyi egyházak nőszövetségei között 2017-ben jött létre együttműködési megállapodás, amely alapot nyújt a szervezetek helyi szintű partnerségéhez.

„Céljaink szinte azonosak, segíteni, támogatást nyújtani közösségünk rászoruló tagjainak, a lelki támasztól egészen a gyógyszer- és élelmiszerszükséglet ellátásáig, a naprakész információ biztosításától az elszigeteltség enyhítéséig. Ennek érdekében felkértük az egyházi nőszövetségeket, hogy csatlakozzanak a Halljuk Egymást!, és a Segíts okosan elnevezésű akcióinkhoz, hiszen együtt, közösen hatékonyabbak, eredményesebbek tudunk lenni, és segítő szándékunk több mindenkihez ér el” – nyilatkozta Biró Rozália, az MRDSZ-es Nőszervezet elnöke.

A megbeszélésen részt vettek a Királyhágómelléki Református Egyházkerület, az Erdélyi Református Egyházkerület, a Bihar és Szatmár megyei katolikus nőszövetségek, az Evangélikus-Lutheránus, Unitárius és a Baptista Egyház nőszövetségeinek vezetői.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: rmdsz.ro)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?