Piatra Neamţ díszpolgárává avatják a tűzből betegeket mentő orvost

A város díszpolgára címet adományozza a Piatra Neamţ-i tanács Cătălin Denciu orvosnak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett szombaton, miközben megpróbálta kimenteni a betegeket a megyei kórház intenzív osztályán kiütött tűzből.

Az Andrei Carabelea polgármester kezdeményezte határozattervezetet egyöntetűen megszavazta a városi képviselőtestület. Az ülésen a tanácsosok jóváhagyták továbbá, hogy a tűzben elhunyt négy áldozat családja egyenként 10 ezer lejes támogatásban részesüljön. A többi elhunytnak nem Piatra Neamţ-ra szólt a lakhelye, így esetükben a testület nem hagyhatott jóvá pénzügyi támogatást.

A szociáldemokrata tanácsosok javasolták továbbá, hogy a tűzesetben megsérült másik két egészségügyi dolgozó is kapjon támogatást, ám a módosító javaslatot megfelelő indoklás hiányában elvetették, és a következő tanácsülésen újratárgyalják.

Cătălin Denciu orvos súlyos égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta kimenteni a betegeket a Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán szombat este kiütött tűzből. Az orvost egy belgiumi kórházba szállították.

A tűzben még egy orvos és két asszisztens is enyhébb sérüléseket szenvedett, az osztályon kezelt tíz beteg pedig életét vesztette. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik az ügyben. A kórház menedzsere, Lucian Micu hétfő este bejelentette lemondását.

(Címlapkép: Facebook - Cătălin Denciu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?