Szeben megye legnagyobb intenzív osztályának nincs katasztrófavédelmi engedélye

Szeben megye legnagyobb, 12 ágyas intenzív terápiás osztálya nem rendelkezik katasztrófavédelmi engedéllyel, és nem is tudja ezt kiállíttatni, mert az épület túlságosan régi – közölte az Agerpres hírügynökséggel a Szeben megyei sürgősségi kórház vezetősége.

Az egészségügyi intézmény illetékesei azt írták: a sebészeti részleg – ahol az intenzív osztály is található – olyan épületben működik, amely nem felel meg a katasztrófavédelmi engedély megszerzéséhez szükséges feltételeknek.

A jelenlegi elvárások alapján történő engedélyeztetéshez az épület teljes felújítására volna szükség. A sürgősségi osztály az épület földszintjén működik, ez a részleg 2017-ben, bővítését követően megkapta az ISU engedélyét.

Jelenleg Szeben megyében a legnagyobb az elmúlt 14 napon jegyzett koronavírus-fertőzöttek aránya ezer lakosra vetítve: 8,83. A megyeszékhelyen, Nagyszebenben a fertőzöttségi ráta már 13,42 ezrelék. A várost hétfőtől karantén alá vonták.

A Covid-19-ben szenvedő betegeket ellátó megyei sürgősségi kórházban jelenleg 209 pácienst ápolnak, közülük tizenketten intenzív osztályon vannak.

(Címlapkép: oradesibiu.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?