Időjárás Erdélyben: péntektől erőteljes lehűlés kezdődik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kéthetes előrejelzése szerint a következő napokban enyhe idő várható, de péntektől erőteljes lehűlés kezdődik.

A Bánságban és a Körösök vidékén az időszak sokévi átlagához képest melegebb lesz a következő napokban: 11-12 fokos maximumokra és 3-6 fok közötti minimumokra lehet számítani. November 20-a után lehűlés következik be, nappal sem lesz melegebb 5-8 foknál, éjszaka pedig (főleg jövő héten) negatív értékeket is mérhetnek a hőmérők, mínusz 1-2 fokig süllyed a hőmérséklet. November 17-ére virradóan és utána egész nap esőre kell számítani, a csapadékos idő november 21-e és 24-e után visszatér.

Erdélyben a hét folyamán 8-10 fok lesz a hőmérsékleti maximum, a minimumok pedig 1 és 4 fok között ingadoznak. November 20-a után egyre hidegebb lesz, a nappali hőmérséklet 4 fokig, az éjszakai mínusz 2 és mínusz 5 fok közötti értékekig süllyed. November 17-én és november 21-e után csapadék valószínű.

A hegyvidéken november 20-áig nappal 3-6 fok közötti, éjszakánként 0 és -2 fok közötti értékeket fognak mutatni a hőmérők, majd csökkenni kezd a hőmérséklet, és a nappali maximum sem haladja meg a fagypontot, hajnalonként pedig -6 fok is lehet. Csapadék november 16-17-én valószínű.

(Címlapfotó: Maszol)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?