Tragédia Piatra Neamţon: a legfőbb ügyészség vette át a nyomozást

A legfőbb ügyészség vasárnap reggel elkezdte a Piatra Neamţ-i megyei kórházban a vizsgálatot az intenzív terápián szombat este kiütött tűz ügyében; a helyszínre ügyészekből, rendőrökből és tűzvizsgálati szakemberekből álló csapat szállt ki. A vizsgálatot Marius Iacob, a legfőbb ügyészség ügyésze vezeti, aki korábban a bukaresti Colectiv-klubban és a giuleşti-i szülészeten kiütött tűzesetben lezajlott vizsgálatokat is vezette.

Marius Iacob szerint a helyszíni vizsgálatok akár két napig is tarthatnak, pontosan, minden részletre figyelve meg kell állapítani, hogy mi történt, és a csapat tagjai minden szükséges óvintézkedést megtesznek, hogy a vizsgálat kockázatmentesen zajlódjon.

A legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított in rem, vagyis a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást a Piatra-Neamţ-i kórháztűz ügyében, amelyben 10 páciens vesztette életét. Eredetileg a Neamţ megyei törvényszéki ügyészség indította az eljárást, majd átvette a nyomozást a legfőbb ügyészség.

(Címlapfotó: Exploziv TV Neamt)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?