Koronavírus: ismét sokan gyógyultak meg, de sok az új fertőzött is Hargita megyében

Közel azonos számú új fertőzöttet és gyógyultat regisztráltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében, közölte a prefektusi hivatal pénteken délben. A halálos áldozatok száma öttel emelkedett.

Az elmúlt napokhoz képest magasabb számú új koronavírusos fertőzést regisztráltak Hargita megyében, miközben a gyógyultak száma továbbra is hasonlóan magas volt. Az 101 új esettel együtt 3949-en kapták el a fertőzést a járvány kitörése óta. A fertőzésből 101-en gyógyultak ki az elmúlt 24 órában, ezzel 2906-ra emelkedett azok száma, akik szerencsésen átestek rajta. Az elmúlt napban 5-en vesztették életüket a járvánnyal összefüggésben, összesen 137-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson 227 személyt tartanak kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 679-en, karanténban pedig 1121-en tartózkodnak jelenleg. Maros megyében ismét jelentősen nőtt az új koronavírusos esetek száma, az elmúlt napban 390 esetet azonosítottak, míg Kovászna megyében 84 fertőzést jegyeztek.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?