Koronavírussal fertőződött Kovászna város polgármestere

Gyerő József, a háromszéki fürdőváros polgármestere szerda éjszaka saját közösségi oldalán közölte, hogy koronavírus-tesztjének eredménye pozitív lett.

A polgármester kifejtette, hogy a hétvégén kezdte rosszul érezni magát: „vasárnap hajnalban hirtelen lázas állapot, hidegrázás, fokozott izzadás és főként addig soha nem tapasztalt térd- és csípőízületre, combcsontra lokalizálódó, heveny, erős fájdalom vett erőt rajtam” – fejtette ki.

Hozzátette, az otthoni gyógyszeres kezelésnek köszönhetően már másnap jobban érezte magát, és csak enyhe náthás tüneteket tapasztalt magán. Ugyanakkor a koronavírus-fertőzés egyik jellegzetességeként számon tartott tünetet, a szagérzékelés elvesztését is megtapasztalta.


 

A polgármester az egészségügyi igazgatóság javaslatára az elkövetkező 14 napot otthoni elkülönítésben tölti, de továbbra is dolgozik digitális eszközök segítségével.

Az elöljáró kifejtette véleményét a betegség lehetséges megelőzésével kapcsolatban: „Derűsebbre fogva a hangvételt mondom, hogy abban, amit Falus Ferenc tüdőgyógyász, országos tiszti főorvos a következőképpen fogalmazott meg: járványügyi szempontból a legjobb az lenne, ha senki nem találkozna senkivel. Na, de ez nekem éppen nem sikerült! Vigyázzanak magukra és egymásra!” – hívta fel a figyelmet Gyerő József.

(Címlapkép forrása: Gyerő Jozsef - Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?