Koronavírus: továbbra is magas a gyógyultak száma Hargita megyében

Csaknem százan gyógyultak ki a koronavírus fertőzésből az elmúlt napban, ezzel ismét meghaladta a betegségből kilábalók száma az új fertőzöttekét Hargita megyében, közölte szerdán délben a prefektusi hivatal. Újabb három haláleset is történt.

Az elmúlt 24 órában 74 új koronavírusos esetet regisztráltak Hargita megyében, ezzel 3794-re emelkedett azok száma, akik a járvány kitörése óta megfertőződtek. A gyógyultak száma is jelentősen nőtt, 98 újabb személyt nyilvánítottak gyógyultnak, így 2724-en estek át szerencsésen a fertőzésen. Az elhunytak száma is emelkedett, hárman vesztették életüket az elmúlt napban a koronavírussal összefüggésben, a halálos áldozatok száma így 129-re módosult.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson 218-an állnak kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 699, karanténban 985 személy tartózkodik. Maros megyében újra jelentősen emelkedtek a járványtani mutatók, 323 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, Kovászna megye esetében ez a szám 63, ami szintén nagyobb az elmúlt napok adatainál.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?