Karantén alá vonhatják Sepsiszentgyörgyöt: közel hét ezrelékes a fertőzöttségi arány

Sepsiszentgyörgyön sikerült tisztázni a koronavírus elleni óvintézkedéseket és keddtől az egyre emelkedő fertőzöttségi mutató ellenére helyenként engedményeket is bevezetnek.

A városi vészhelyzeti bizottság döntése értelmében keddtől kezdődően a három sepsiszentgyörgyi bölcsőde újból folytathatja a tevékenységét. Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívja a szülők figyelmét, hogy amennyiben lehetséges, csökkentsék a gyermekek idős személyekkel való érintkezését.

A központi zöldségpiac továbbra is nyitva marad azzal a megjegyzéssel, hogy a hús- és tejterméket forgalmazók a belső tereket kizárólag raktározásra használhatják, a termékeket a helyiségeken kívül szabad értékesíteni. A butikok esetében az árusítást úgy kell megoldani, hogy legtöbb egy ügyfél számára korlátozzák a belépést

Sepsiszentgyörgyön vasárnapra elérte a 6,94 ezreléket a 14 napra számolt fertőzöttségi mutató és a fertőzéses esetek száma továbbra is növekvőben van. Emiatt az önkormányzat felhívja a lakók figyelmét a megelőző intézkedések betartására: a védőmaszk helyes viselete, a torlódások elkerülése és a megfelelő távolságtartás más személyektől, szigorú kézhigiénia.

Amennyiben az esetszámok továbbra is növekedni fognak, bekövetkezhet Sepsiszentgyörgy karanténba helyezése, ez maga után vonja a saját felelősségű nyilatkozatok újbóli bevezetését minden kijárásra, a kijárási alkalmak korlátozását bizonyos helyzetekre és más, nem kívánt korlátozások bevezetését.

Mától kezdődően az Országos Vészhelyzeti Bizottság határozata értelmében az ország minden iskolája és óvodája online oktatásra tér át, bezárnak a zárt terekben működő piacok és vásárok, kötelező a maszk viselése az egész ország területén, a boltok este 9 órakor zárnak és tilos az este 11 óra és hajnali 5 óra közötti a közlekedés. A gyógyszertárak és a házhoz szállítást végző cégek kivételével a cégeknek és intézményeknek kötelezően be kell vezetniük az otthoni vagy a váltásban történő munkavégzést.

(Címlapkép: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?