Csökkent a vörös forgatókönyvvel oktató tanintézmények száma Hargita megyében

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság csütörtöki rendkívüli ülésén hozott határozat szerint 200 alá esett azoknak a Hargita megyei tanintézmények száma, ahol vörös forgatókönyv szerint zajlik az oktatás. Azokon a településeken, ahol 1,5 és 3 közé esik a két hétre számított fertőzési ráta, korlátozásokkal megnyithatják belső tereiket a vendéglátóhelyek.

Hargita megye 423 tanintézménye közül 71 iskolai egység zöld forgatókönyv szerint működik a jövő hétfőtől. Sárga forgatókönyv szerint előírt hibrid oktatás zajlik168 oktatási intézményben, a piros forgatókönyv pedig 184 iskolában lesz érvényben – közölte a megyei prefektusi hivatal csütörtökön délután.

A határozat szerint az összes oktatási intézmény online oktatást végez Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Csíkmadarason, Fenyéden, Csíkkarcfalván, Gyergyóhollón, Csíkdánfalván, Oroszhegyen, Felsőboldogfalván, Csíkszépvízen, Galócáson, Csíkpálfalván, Csíkrákoson, Salamáson, Csíkszentkirályon, Csíkszentsinomban, Gyergyóvárhegyen, Gyergyóújfaluban, Varságon, Zetelakán, Maroshévíz két és Bélbor egy oktatási intézményében.

A megyében továbbra is zárva tartanak a bárok, klubok diszkók. A vendéglátóhelyen továbbra is fogadhatnak vendégeket a teraszokon, ahol kötelező a két méteres távolság az asztalok között és legfeljebb hatan ülhetnek egy asztalnál. Azokon a településeken, ahol 1,5 és 3 ezrelék közé esik a fertőzési ráta, 30 százalékos kapacitással működhetnek a vendéglátóhelyek belső termei 6 és 23 között. Ahol meghaladja a 3 ezreléket a ráta, zárva kell tartaniuk a belső tereknek. A szálláshelyekhez kötődő éttermek, bárok csak a saját szállóvendégeiket szolgálhatják ki. Csíkszereda az 1,5 és 3 ezrelék közötti kategóriába esik, tehát a városban 30 százalékos telítettség mellett megengedett a belső terekben való felszolgálás.

(Csíkszeredában megnyílhatnak a vendéglátóhelyek belső terei)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?