Ha otthon csak porosodik a régi okostelefonja, itt az alkalom, hogy jó helyre kerüljön

Adománygyűjtő akciót hirdet az RMDSZ Nőszervezete a helyi civil szervezetekkel partnerségben azoknak a magyar gyerekeknek, akiknek nincs lehetőségük bekapcsolódni az online oktatásba. Használt, de működőképes okostelefonokat, táblagépeket várnak, de internet-hozzáféréssel ellátott SIM-kártyákat is adományozhatnak a gyermekeknek.

Az adományokat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a tanfelügyelőségekkel, a tanintézményekkel, illetve hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó egyesületekkel konzultálva juttatják el az iskolákhoz.

„A megfelelő elektronikai eszközök hiánya sok magyar gyermek, diák számára ellehetetleníti az oktatáshoz való hozzáférést, csorbítja az oktatáshoz való jogukat. Mivel kifogytak az Európai Uniós alapok az okos eszközök beszerzésére az országban, sok gyereknek nincs lehetősége csatlakozni az online tanórákhoz. Reagálva a kialakult helyzetre, az RMDSZ Nőszervezete meghirdeti a Segíts okosan! elnevezésű adománygyűjtő akciót, amellyel a nehéz helyzetben lévő gyermekeket támogatja” – áll a Nőszervezet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 

A Segíts okosan! elnevezésű akcióval a kezdeményezők azt szeretnék elérni, hogy a járványhelyzet ellenére is minden diák tanulhasson. A gyűjtés során használt, de működőképes okostelefonokat, táblagépeket várnak az adományozóktól. Fontos, hogy az eszköz töltője is mellékelve legyen. Emellett azok, akik szeretnének segíteni, internet-hozzáféréssel ellátott SIM-kártyákat is adományozhatnak a gyermekeknek.

Az adománygyűjtés november 9-én, hétfőn kezdődik és december 15-ig tart. A helyszíneket, ahol az eszközöket le lehet adni, a Nőszervezet Facebook-oldalán fogják a következő napokban ismertetni. Az adományokat hetente fogják eljuttatni az iskolákhoz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?