Kolozsvár: az állami gondozottak körében is terjed a koronavírus-fertőzés

Az elmúlt hétvégén csaknem 200 koronavírus-fertőzést igazoltak a Kolozs megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóságon (DGASPC) dolgozók és az itt gondozott személyek körében. 

A Kolozsváron működő intézményben az egész megyéből gondoznak időseket, fogyatékkal élőket és gyermekeket. Az elmúlt hétvégén 170 koronavírusos megbetegedést jegyeztek az intézményben, számolt be a Transilvania Reporter.

Jelen pillanatban az idősgondozásban 66 kedvezményezett és 17 alkalmazott fertőzött, a fogyatékkal élők körében 31-en, az őket ápoló személyzet közül pedig 17-en koronavírusosak, valamint 11 állami gondozott gyermek és az őket ellátó alkalmazottak közül 23-an koronavírus-fertőzöttek. Ezen kívül az intézmény további 5 alkalmazottját igazolták a Covid-19 betegséggel – ismertette a portál a DGASPC vezetőségének tájékoztatását. 

Továbbá a járvány kezdete óta 9 halálesetet is regisztráltak az intézményben gondozott idősek és fogyatékkal élő személyek körében. A vezetőség szerint minden járványügyi szabályt betartanak, és időközönként tesztelik a gondozottakat és az alkalmazottakat. 

Mint ismert, az országban Kolozs megyében a legmagasabb a fertőzési ráta, az elmúlt két hétben jegyzett új esetek összesített száma ezer lakosra vetítve csütörtökön 4,3 volt. Kolozsvár már napok óta piros forgatókönyv alá került. 

(Címlapfotó forrása: Facebook/Direcţia Generală De Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului Cluj)

Kapcsolódók

Kimaradt?