Laptopvásárlási támogatást kapnak a sepsiszentgyörgyi nagycsaládok

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat nagyon gyorsan bővíteni szeretné a nagycsaládos kártya által biztosított kedvezményeket, jelentette be Antal Árpád. A sokgyerekes családokban gondot jelent az online oktatás, mivel nincs elég számítógép, amivel a gyerekek egy időben kapcsolódni tudnának a tanórákhoz, ezért az önkormányzat egy támogatási programot hirdet.

Minden nagycsaládos kártya tulajdonos 1500 lejes támogatást igényelhet az önkormányzattól és erre a pénzre saját tulajdonú informatikai eszközt, például laptopot vásárolhatnak és a támogatás összegét igény és lehetőség szerint felpótolhatják.Antal Árpád szerint pénteken elindítják a programról szóló közmeghallgatást, amit ilyen esetben le kell folytatni, és várhatóan két héten belül meghirdetik a támogatási programot. Sepsiszentgyörgyön jelenleg 164 sokgyerekes család számára összesen 733 nagycsaládos kedvezménykártya van kiállítva. Ők mindannyian jogosultak az önkormányzat laptop vásárlási támogatására.

A polgármester emlékeztetett, hogy a tanév elején hasonló támogatási programot hirdettek meg a sepsiszentgyörgyi pedagógusok számára is. Arra a célra 1,2 millió lejt különített el az önkormányzat és mintegy 800 pedagógus számára nyílt lehetőség laptop vásárlásra. A nagycsaládos támogatás esetében számolnak azzal, hogy nem minden gyerek számára kérik az 1500 lejes támogatást, de biztosít minden érintettet, hogy ahányan igénylik ezt, meg is fogják kapni, mondta Antal Árpád. 

Mint arról beszámoltunk, népszerű a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tavaly bevezetett nagycsaládokat támogató kedvezményprogramja, amelyet a három vagy annál több gyerekes családok igényelhetnek, és az ezzel járó kedvezmény kártya ingyenes vagy kedvezményes hozzáférést biztosít különböző közszolgáltatásokhoz, így a nagycsaládok számára ingyenes parkolóhelyeket biztosítanak, emellett 75 százalékos árkedvezményt kap a család minden tagja az önkormányzati sport, kulturális, szabadidős központokban és rendezvények belépője esetében. 

Kapcsolódók

Kimaradt?