Telefonos segítséget nyújtanak a sepsiszentgyörgyi koronavírus-fertőzötteknek

Telefonos szolgáltatással segít a koronavírus-fertőzötteken a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Antal Árpád polgármester arról tájékoztatott, hogy csütörtöktől létrehoztak egy telefonközpontot azok számára, akik megfertőződtek a koronavírussal, tünetmentesek vagy enyhe tünetekkel rendelkeznek, így otthoni elkülönítésben tartózkodnak, ám valamilyen ok miatt nem tudják felvenni a kapcsolatot a háziorvosukkal. 

Ez esetben hívhatják a 0734-449.915-ös, nem emelt díjas számot és kérhetik az önkormányzat közvetítését. A sepsiszentgyörgyi telefonközpont október 29-től, csütörtöktől hívható, hétfőtől péntekig 9 és 20 óra között, de ha a következő napokban bebizonyosodik, hogy van rá igény, akkor az ügyfélfogadás idejét kibővítik, mondta a polgármester.  

Antal Árpád elmondta, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által létrehozott telefonközpontot a Vöröskereszt önkéntesei működtetik, akik feljegyzik a betelefonáló beteg adatait, majd ezt követően felveszik a kapcsolatot a háziorvosokkal. Mint ismert, a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a tünetmentes vagy enyhe tünetekkel rendelkező koronavírus-fertőzötteket nem utalják kórházba, hanem otthoni elkülönítésben maradnak, felügyeletüket a háziorvosuk látja el távgyógyászat révén. 

Mivel ebben az időszakban rengetegen hívják telefonon a családorvosukat, elképzelhető, hogy nem tudják mindenkinek felvenni a telefont vagy éppen nincsenek szolgálatban. Ez esetben a sepsiszentgyörgyi önkormányzat telefonos szolgáltatásán keresztül lehet segítséget kérni, és az önkéntesek felkeresik az érintett háziorvost. Az együttműködésről az önkormányzat és a sepsiszentgyörgyi háziorvosok egyezséget kötöttek. 

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

Kapcsolódók

Kimaradt?