Egy hét alatt 14 koronavírus-fertőzött hunyt el a sepsiszentgyörgyi kórházban

Egy hét alatt 14 koronavírus-fertőzött hunyt el a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban. Jelenleg 47 fertőzött beteget kezelnek a kórház járványosztályán, mindannyian súlyos vagy nagyon súlyos állapotban vannak, emellett az intenzív terápiás osztályon hat beteget látnak el, közülük ketten lélegeztetőgépre szorulnak – összegzett András Nagy Róbert kórházigazgató.

Az igazgató szerint az igazoltan fertőzöttek mellett még 13 olyan fekvőbeteg van, akik esetében fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja. András Nagy Róbert szerint az elmúlt egy hétben – október 22. és 28. között – 60 fertőzött személy hagyta el a kórházat gyógyultan, ám 14 koronavírus fertőzött elhunyt. Közülük tizenegyen háromszékiek, ketten Hargita megyeiek voltak, egy beteg Brassó megyei volt.

A Kovászna Megyei Prefektúra szerdai tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 178 koronavírus-tesztet végeztek a megyében, és 47 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak, 41 személyt nyilvánítottak gyógyultnak. A szerdai adatok szerint jelenleg Kovászna megyében 98 fertőzött van intézményes karanténban és további 799-en lakhelyi elkülönítésben tartózkodnak.

Háromszéken a 14 napra számolt fertőzési mutató 2,04 ezrelék, ám 14 településen – Sepsiszentgyörgyön, Bodokon, Angyaloson, Dálnokban, Dobollón, Kézdialmáson, Bélafalván, Sepsibesenyőn, Kilyénben, Pákén, Zalánpatakon, Szentkirályban, Miklósváron és Barátoson – a fertőzöttségi esetszám a 3 ezreléket. Kovászna megye további 25 településen a fertőzöttségi mutató 1,5 és 3 ezrelék között van, 30 településen 1,5 ezrelék alatt és 53 településen jelenleg nincs egyetlen fertőzött sem. A Kovászna megyei ellenőrző hatóságok 24 óra alatt 32 személyt összesen 8 ezer lejre megbírságoltak, mert nem viselték a védőmaszkot, további 3 személyt összesen 1300 lejre büntettek meg a járványügyi intézkedések be nem tartása miatt.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a városban 4 ezrelék fölött van a koronavírus-fertőzöttségi mutató, ez naponta változik, ám jelek szerint valószínűtlen, hogy jövő héttől változtatni tudnának a város fertőzöttségi besorolásán, így marad a vörös forgatókönyv, vagyis továbbra is kötelező lesz a védőmaszk viselete a köztereken és online zajlik az oktatás.

Kapcsolódók

Kimaradt?