Bővítik a kolozsvári városi kórház sürgősségi részlegét

A bővítés szükségessége a koronavírus-járvány hatására vált egyértelművé – közölte Oláh Emese alpolgármester kabinetje. 

Kolozsvár önkormányzata október 27-i ülésén megszavazta a bővítéssel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányt és elfogadta a projekt javasolt költségvetését. A javaslat szerint a beruházás 2,5 millió lejbe kerül, ebből az építési és összeszerelési költség 1,7 millió lej. 

A bővítés során kiterjesztik a betegek fogadására és az adminisztratív tevékenységek – például betegfelvétel – számára kialakított tereket, ügyeletes sürgősségi orvosi szobát, öltözőt, raktárt, mellékhelyiségeket hoznak létre vagy terjesztenek ki.

A beruházás időtartama 36 hónap, a kivitelezésre 30 hónapot szánhat az építő cég. 

Költségvetés-kiegészítésről is szavaztak a járvány miatt

Költségvetés-kiegészítést is megszavazott a városi önkormányzat a beiktatását követő első tanácsülésen. A pénzt a járványügyi helyzet miatt nehéz helyzetbe került oktatási rendszer és egészségügyi rendszer számára különítették el.

A kolozsvári oktatási intézmények közel 95 millió lejt kaptak alapellátási költségeik fedezésére, a speciális oktatásra 2,5 millió lejt fordított az önkormányzat, a Clujana városi kórház működési költségeire pedig 3,6 millió lejt szavazott meg a tanácsosi testület.

(Címlapfotó forrása: spitalclujana.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?