banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Keddtől vörös forgatókönyv lép életbe Nagyváradon is

Átlépte a 3 ezrelékes határt a fertőzöttségi ráta Nagyváradon is, keddtől az úgynevezett vörös forgatókönyv lép érvénybe. Az iskolák online oktatásra térnek át és szabadtéren is kötelezővé válik a maszkviselés. 

A Bihar megyei prefektúra sajtószolgálata tájékoztatott: Nagyváradon 3,22 ezrelékes a fertőzöttségi ráta. 

Ennek következtében október 27-étől, keddtől online oktatásra térnek át az iskolák (ott, ahol nincs őszi vakáció), szabadtéren is kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselete, bezárják a színházakat, koncert- és előadótermeket, mozikat, könyvtárakat. A vendéglátóhelyek csak elvitelre készíthetnek ételt, a szálláshelyeken pedig csak az ott elszállásolt vendégeket szolgálhatják ki. 

Szintén vörös forgatókönyv van életben Biharszentandráson (itt már 7,27 ezrelékes a fertőzöttség) Vizesgyánon (4,99), Almamezőn (3,77), Váradszentmártonban (3,64 ezrelék, ide tartozik Félixfürdő is) és Barátkán (3,13).

Meghaladta a két ezreléket fertőzöttségi ráta a következő településeken: Berettyószéplak, Mezőszakadát, Vedresábrány, Sonkolyos, Fugyivásárhely, Belényes, Drágcséke, Margitta, Élesd, Olcsa, Cséffa és Nagybáród. Másfél és 2 ezrelék közötti a fertőzöttségi ráta a következő községekben és városokban: Bontesd, Nagyürögd, Alsólugas, Hegyközcsatár, Sólyomkővár, Körösgyéres, Magyarremete, Tótfalu, Hegyközpályi, Pusztahollód, Vedresábrány, Margitta, Cséffa, Oláhszentmiklós, Hagymádfalva és Nagszalonta.

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?