Jövő évtől digitalizálásra is különítenek el pénzt a tanügyminisztérium büdzséjéből

Monica Anisie oktatási miniszter tervei szerint jövő évtől digitalizálási beruházásokra is elkülönítenek alapokat a tárca büdzséjéből. Ezt maga a tárcavezető jelentette be hétfőn, az oktatás digitalizálására vonatkozó stratégia kidolgozására irányuló nyilvános közvita elindításán. 

Leszögezte, a digitalizálás az egyik fő prioritás, és ezt a célkitűzést minden egyes oktatási miniszternek fel kell vállalnia az elkövetkező években, politikai hovatartozástól függetlenül. A stratégiával a munkaerőpiac jövőjét biztosítjuk, felépítjük a fenntartható gazdasági fejlődés tartóoszlopait az elkövetkező legalább 30 évre – mondta Anisie. 

A miniszter szerint egy közelmúltban elvégzett kutatás rávilágít, hogy Románia viszonylag rövid idő alatt növelheti gazdasági versenyképességét, ha a digitalizálás felgyorsítására koncentrál. 

2010-től 2019-ig nem különítettek el alapokat az oktatás digitalizálására, az idén pedig a kormány 150 millió lejt hagyott jóvá táblagépek vásárlására és további 100 millió lejt egy tartalékkészlet biztosítására, mutatott rá a tárcavezető. Továbbá 150 millió euró áll az ország rendelkezésére az európai alapokból elektronikus eszközök beszerzésére, emlékeztetett a miniszter.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?