Meghalt egy koronavírusos férfi Medgyesen – nem volt számára hely az intenzív osztályon

Meghalt pénteken egy Covid-19-ben szenvedő beteg Medgyesen, amíg arra várt, hogy felszabaduljon egy hely az intenzív osztályon – közölte a Szeben Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) igazgatója. 

Dr. Gabriel Budescu elmondta: arra vártak, hogy valahol felszabaduljon egy hely, de sehol nem volt. A páciensnek lélegeztetőgépre lett volna szüksége, nem csak oxigénre, de ez nem állt rendelkezésre, és miután több más társbetegsége is volt, meghalt. 

A szakember szerint a beteg túlélési esélyei akkor is „igen csekélyek” lettek volna, ha van lélegeztetőgép. „Az intenzív osztályon lélegeztetőgépre kerülő páciensek 85 százaléka nem éli túl – nagyjából ennyi az esély” – tette hozzá.

Átszállítani sem lehetett más településre, ugyanis Budescu szavai szerint Erdély-szerte nincs üres ágy a koronavírusos betegeknek az intenzív osztályon. Az elhunyt férfi 65 éves volt, több társbetegsége volt, szívbetegséggel és cukorbetegséggel küszködött. 

A medgyesi kórház intenzív osztályán van ugyan hat hely, de ezek nincsenek Covid-19-es betegeknek előkészítve. A Szeben megyei prefektúra közleménye szerint a számos társbetegségben szenvedő páciens életének megmentéséért „minden lehetséges intézkedést meghoztak” a medgyesi kórházban.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?