Hargita megyében is elérte a kritikus 3-as értéket a fertőzési ráta

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) pénteki közlése szerint Hargita megyében is elérte a kritikus 3-as szintet a fertőzési ráta.

A GCS adatai szerint az elmúlt 24 órában 130 új fertőzésest jegyeztek Hargita megyében, ezzel az igazolt esetek száma elérte a 2429-et a járvány kitörése óta. Egy újabb személy is elhunyt a járvány következtében, így 76-ra nőtt a vírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma. Az elmúlt napban 69 személy gyógyult meg a megyében, így 1210 személy lábalt ki szerencsésen a betegségből.

A csíkszeredai, székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi kórházban 269 személyt ápolnak, illetve tartanak megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 821-en, karanténban 1118-an vannak a jelenlegi nyilvántartás szerint.

A másik két székelyföldi megye közül Maros megyében aggasztóbbak a számok, ahol 170 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, míg Kovászna megyében 23 új esetet jegyeztek.

A megyei katasztrófavédelmi bizottság legújabb határozata értelmében a csütörtökön piros zónába sorolt települések tanintézményeivel együtt Hargita megye 154 iskolája, óvodája, napközije nem fogadhatja a gyerekeket és oktat digitális módon, vagy függeszti fel a tevékenységét. Sárga forgatókönyv szerint, hibrid oktatási formát alkalmaz 175 tanintézmény, míg a diákok személyes jelenlétét teljes mértékben lehetővé tevő zöld forgatókönyvvel csupán 94 intézmény folytathatja tevékenységét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?