Koronavírus: rekordszámú új fertőzést jegyeztek Hargita megyében

Minden eddiginél több koronavírusos esetet igazoltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében, közölte a prefektusi hivatal csütörtökön délben. Újabb haláleset is történt.

Az eddigi legmagasabb számú, 121 koronavírusos megbetegedést regisztráltak az elmúlt napban a Hargita megyében. Az új esetekkel együtt 2299-en betegedtek meg a járvány márciusi kitörése óta. Egy személy vesztette életét az elmúlt napban koronavírussal összefüggésben, a halálos áldozatok száma 75-re emelkedett.

A gyógyultak száma ugyanakkor 15-tel nőtt szerda óta, összesen 1141-en estek át a betegségen szerencsésen a statisztikák szerint. Nőtt a kórházban ápoltak, illetve megfigyelés alatt állók száma is, jelen pillanatban 261-en tartózkodnak Csíkszereda, Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós egészségügyi intézményeiben. Házi elkülönítésben 745, karanténban 1091 személy tartózkodik a megyében.

Székelyföld más megyéiben sem jobb a helyzet. Maros megyében 151, Kovászna megyében pedig 40 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?