Hétfői összesítés: több mint 1200 oktatási intézményben kizárólag online tanítás zajlik


-A A+

Országszerte 1259 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás – tájékoztatott hétfőn a tanügyminisztérium.

A megyei tanfelügyelőségek által hétfő délig közölt adatok értelmében az ország 10 790 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 5607-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 1259 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 313 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 946 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra. 

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására. Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

(Címlapi illusztráció forrása: MTI)
EZT OLVASTA MÁR?

X