Szülőföldön magyarul: közeledik a leadási határidő, ezekre jó odafigyelni

Október 30-a a Szülőföldön magyarul 2019/2020 év programjának meghosszabbított leadási határideje – emlékeztetett a program romániai koordinátora.

A küldeményeket október 30-ai postai bélyegző dátumával fogadják el. A program romániai lebonyolítói összefoglalták, melyek a pályázók leggyakoribb kérdései. 

Az igazolásban az áll, hogy a gyermek X osztályos, de ő X+1 osztályos. Mit írjak az adatlapra?

Az adatlapra azt az osztály kell felírni, ami az igazolásban szerepel. Az igénylés az elmúlt, 2019/2020-as tanévre vonatkozik.

Kell-e új igazolást kérni?

Nem szükséges, a tavasszal kiállított igazolások megfelelnek.

Kimaradt egy dokumentum a borítékból, mit csináljak?

Azt az egy dokumentumot kell elküldeni a Pályázati iroda címére, a borítékra felírni: "Hiánypótlás". Nem kell adatlapot mellékelni hozzá. Amennyiben a kimaradt dokumentum igazolás, a gyermek CNP-jét a írják fel a hátára.

Mikor jön a pénz, tavaly ilyenkor már volt kifizetés?

A Pályázati iroda munkatársai megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy a pandémia által okozott több hónapos késésből lefaragjanak, mindazonáltal kétségtelen, hogy a kifizetések később fognak indulni az elmúlt évekhez képest. A már beérkezett igénylések nagy része elő lett terjesztve döntésre. Mindannyian azon dolgozunk, hogy mihamarabb sor kerülhessen a kifizetésekre.

További kérdéseikkel forduljanak a program lebonyolítóihoz a 0266244450 telefonszámon vagy a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon. 

Kapcsolódók

Kimaradt?