A nagycsaládosoknak gyűjtöttek élelmiszert Székelyudvarhelyen

A Szent József Nagycsaládosok Egyesületének szervezett élelmiszergyűjtést a Székelyudvarhelyi Rotary Klub és a Székelyudvarhelyi Vöröskereszt Szervezet, az adományokat pénteken a kenyér és az élelmezés világnapján adták át.

A Székelyudvarhelyi Rotary Klub és a Székelyudvarhelyi Vöröskereszt Szervezet negyedik alkalommal szervezte meg a jótékonysági akciót. A múlt héten a székely anyaváros több pontján várták a segítőkész emberek felajánlásait, nemcsak tartós élelmiszert, de ruhaneműket, játékokat is.

Pénteken, október 16-án az élelmezés világnapján, illetve a kenyér világnapján a Kis Szent Teréz Plébánián adták át az összegyűlt adományokat a Szent József Nagycsaládosok Egyesületének.

„A mi célunk, hogy mindenki figyelmét felhívjuk arra, élnek a városunkban olyan családok, ahol az asztalra étkezéskor 6-8 tányér kerül és azokat naponta háromszor kell megtölteni. Mi csak rávilágítani tudunk az ö helyzetükre, arra, hogy akinek lehetősége van, az segítse őket” – nyilatkozta a Rotary Club részéről az akció ötletgazdája, Váradi János.

A gyűjtésről pontos adatokkal nem tudott szolgálni, mint mondta minden adomány a nagycsaládosok egyesületének adnak át, ők számolják össze és osztályozzák, viszont megemlítette a két legnagyobb adományozó nevét: a Tiszta Kezekkel Székelyudvarhelyért Mozgalom 5000 lejt adományozott, az Elán-Trió Kft. (a székelyföldi áruházlánc) pedig 2,5 mázsa tartós élelmiszert juttatott el a nagycsaládosoknak.

Váradi János hozzátette, hogy az Eurostat legutolsó adatai szerint a romániai gyerekek 51 százaléka szegénységben él, ez a szám Magyarországon 41,4 százalék. Elmondta továbbá, hogy az ENSZ-nek az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének adatai szerint a világban 842 millió ember naponta éhezik, miközben a világ élelmiszer-termelésének egyharmada megy kárba évente világszerte, óránként 300 rosszul táplált gyerek hal meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?