Tömeges fertőzés történhetett egy tordaszentlászlói keresztelőn

Egyszerű megfázásra vagy influenzára gyanakodtak többen, miután részt vettek egy tordaszentlászlói keresztelőn, ám miután megtudták, hogy az ünnepségre meghívott zenész koronavírusos lett, komolyabban vették a tüneteket.

Az október 3-án, Tordaszentlászlón tartott keresztelőn muzsikáló szászfenesi zenészt két nappal ezelőtt diagnosztizálták Covid 19-cel. Az eseményen tömeges fertőzés történhetett, ugyanis több tucat személynél mutatkoztak a tünetek, de csak egy egyszerű megfázásra gyanakodtak, írja a stiridecluj.ro.

Körülbelül harminc személynek vannak tünetei, 20-an szombaton teszteltetik magukat, ismertette Asztalos István polgármester. A vendéglőt, ahol az eseményt tartották, bezárták, és értesítettek a közegészségügyi hatóságot és a prefektúrát. 

A portál azon kérdésére, hogy október 3-a óta miért nem jelezte senki, hogy nem érzi jól magát, az elöljáró elmondta: az eseményen részt vevő személyek egyszerű megfázásra vagy influenzára gyanakodtak, amikor megjelentek a tünetek, és csak azt követően jelentkeztek, miután a zenészt koronavírus-fertőzéssel igazolták.  

(Címlapi illusztráció forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?