Tanügyminisztérium: már több mint ezer oktatási intézmény van zárva országszerte


-A A+

Országszerte 1040 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás – tájékoztatott pénteken a tanügyminisztérium.

A megyei tanfelügyelőségek által szerda délig közölt adatok értelmében az ország 11 381 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 5235-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 1040 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 291 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 749 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra. 

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására. 

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)
EZT OLVASTA MÁR?

X