Három Kolozs megyei településen meghaladta az új koronavírus-fertőzések rátája a 3 ezreléket

Szabadtéren is kötelezővé válik a maszkviselés három Kolozs megyei településen, mivel az elmúlt 14 napban az új koronavírusos esetek rátája meghaladta a 3 ezreléket – közölte Mircea Abrudean prefektus.

Az érintett települések Szamosújvár, Kackó és Szék. Szamosújváron 4,24, Kackón 7,53, míg Széken 4,36 az ezer főre vetített megbetegedések száma.

„A helyzet már több mint aggasztó, egyenesen riasztó. Kolozs megyében három településen haladta meg a 3 ezreléket az esetszám. A számok növekedése alapján rövidesen Kolozsváron is elérjük a 3 ezreléket. Ha ezt meghaladjuk, más forgatókönyvre, más intézkedésekre, más korlátozásokra lesz szükség. Bizonyos körülmények között és bizonyos tényezők szem előtt tartásával még a település karantén alá vonását is fontolóra vehetjük” – mondta a prefektus.

Mircea Abrudean arra kérte a megye lakosságát, hogy mindenki viseljen maszkot kül- és beltéren egyaránt, ott is, ahol az esetszám viszonylag alacsony. Az utóbbi 24 órában 227 személy koronavírus-fertőzöttségéről érkezett jelentés Kolozs megyében.

(Címlapkép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?