Első díjas a Polgár Társ Alapítvány

A Polgár-Társ Alapítvány Zöld vállalkozás elnevezésű programját az első helyre sorolták a Civil Társadalom Gáláján a gazdasági és társadalmi fejlesztés kategóriában. A Gálán a legjobb eredményeket felmutató civil szervezeteket tüntetik ki immár több mint tíz éve. Az ünnepélyes díjátadásra június 3-án, hétfőn került sor a bukaresti Nemzeti Operában.

A Zöld vállalkozás a Polgár-Társ Alapítvány és a Romanian–American Foundation közös programja, amely egy fenntartható fejlesztési modellt javasol a jelentős természeti és kulturális örökséggel rendelkező régiók számára, ami felelősségteljes gazdálkodás esetében, hosszú távon jelentős hasznot hozhat a programot életbe ültető szervezeteknek és közösségeknek.

A program keretében hét környezetbarát társadalmi vállalkozás létrehozását támogatták az ország több régiójában. A hét zöld vállalkozás működése első félévében 360 személynek biztosított jövedelmet teljes, részleges, illetve időszakos munkalehetőségeken keresztül. Ugyanakkor több mint 80 kisvállalkozó gazdasági eredményeit is pozitívan befolyásolta az említett hét vállalkozás működése.

Az idei díj a harmadik a Polgár-Társ Alapítvány számára a 2008-ban, illetve a 2010-ben megítélt díjak után.

Kimaradt?