Döntősök és különdíjasak lettek a BBTE hallgatói egy mexikói egyetem esettanulmány-versenyén

Kiemelkedő nemzetközi eredményt értek el a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói a mexikói Universidad Panamericana online esettanulmány-versenyén, ahol két döntős szereplés és egy különdíj birtokosaként zárták a versenyt. 

A kolozsvári csapatot Farkas-Hegyi Beátrix (Menedzsment, 3. év), György Ákos (Pénzügy és bank, 2. év), Izsák Réka (Pénzügy és bank, 3. év) és Tiboldi Dorka (Gazdasági informatika, 3. év) hallgatók képviselték. A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak – áll a BBTE közleményében. 

A mexikói Guadalajarában található Universidad Panamericana online, nemzetközi versenyét október október 57. között tartották. A Virtual Case Competition-on 17 egyetemi csapat vett részt az amerikai, európai és ázsiai kontinensről. A verseny két fordulóból állt, a fordulókat pedig egy-egy nagydöntő követte. 

Idén nem csupán az online tér jelentett újítást a verseny életében, ugyanis az egyes egyetemeket képviselő diákok a fordulók során kevert csapatokban versenyeztek más részt vevő egyetemek hallgatóival. Az így kialakult új csapatok mindkét fordulóban 15 óra alatt kellett megismerjék egymást és kialakítsák közösen megoldásaikat. A csapatok által elért helyezések pontokká alakultak a tagok szintjén, ezeket a pontokat pedig az egyének saját egyetemük számára gyűjtötték.

Az első fordulóban a csapatok egy helyi bútorgyártó vállalat számára kellett nemzetközi szintű értékesítési stratégiát kidolgozzanak. Ebben a fordulóban a kolozsvári csapat összes tagja a csoportkör harmadik helyén végzett.

A második fordulóban a résztvevők a YouTube számára javasolhattak stratégiát a vállalat latin-amerikai pozíciójának megerősítése érdekében. A kolozsvári diákok külön-külön csapatokból ugyan, de mindannyian kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ebben a fordulóban: Farkas-Hegyi Beátrix – csoportelső helyezés, György Ákos – csoportmásodik helyezés, Izsák Réka – csoportelső helyezés, Tiboldi Dorka – csoportnegyedik helyezés. 

A csoportgyőztesek továbbjutása után, a döntőben Izsák Réka és csapata a dobogó második fokára állhatott fel, Farkas-Hegyi Beátrix és csapata pedig osztott harmadik helyezést tudhatott magáénak. Emellett Izsák Réka, harmadéves hallgató kimagasló teljesítményének köszönhetően a verseny egyéni különdíját is elnyerte a kérdezz-felelek részben nyújtott kiváló teljesítményéért („Extraordinary Q&A Performance Award”).

Az egyéni pontszámok összesítése alapján a verseny összesített dobogójának tetején az American University of Beirut, a második helyen a HEC Montréal, a harmadikon pedig a City University of Hong Kong csapata végzett.

Kapcsolódók

Kimaradt?