Háromszéken online ellenőrzéseket fog végezni a tanfelügyelőség

A Kovászna megyei tanfelügyelőség jövő héttől visszatér a megszokott tevékenységéhez, miután négy alkalmazottjának koronavírus-fertőzöttsége miatt fel kellett függesztenie az ügyfélfogadást. 

Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő elmondta, ezen a héten „hibrid rendszerben” dolgoztak, vagyis a főtanfelügyelő és az adminisztratív személyzet bejárt a munkahelyére, míg a koronavírus-fertőzöttek és a velük kapcsolatba került és karanténozott nyolc tanfelügyelő otthonról dolgozott.

Jövő héttől újra visszaáll a rend és a tanfelügyelők ismét bejárnak munkahelyükre, ám a továbbiakban elővigyázatossági megfontolásból nem fogják meglátogatni az iskolákat, hanem online ellenőrzéseket végeznek. Ez azt jelenti, hogy a háromszéki tanfelügyelők interneten bekapcsolódnak a tanórákba és úgy követik, hogy miként valósul meg az oktatás, illetve útmutatással, tanácsokkal segítik a pedagógusokat. 

Mint arról beszámoltunk, a háromszéki tanfelügyelőségen szeptember 29-én azonosították az első koronavírus-fertőzött alkalmazottat, később másik három munkatársukról is kiderült, hogy fertőzöttek. További nyolc tanfelügyelő pedig karanténba került, mivel fertőzöttekkel kerültek kapcsolatba. 

(Címlapfotó forrása: a szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?