Csaknem száz új koronavírusos esetet jelentettek Hargita megyében

Minden eddigi rekordot megdöntött kedden az új igazolt koronavírusos esetek száma Hargita megyében. Az elmúlt 24 órában 94 megbetegedést regisztráltak, közölte kedden délben a megyei prefektusi hivatal.

Messze a legtöbb új koronavírusos megbetegedést igazolták az elmúlt 24 órában Hargita megyében. Korábban soha nem volt arra példa, hogy egy nap alatt ennyire megugorjon a fertőzések száma. A 94 új esettel együtt összesen 1478 személy betegedett meg koronavírusban a járvány kezdete óta. A jó hír az, hogy eközben 66-an meggyógyultak, ez azt is jelenti, hogy a járvány kitörését követően 950-re nőtt a betegségből kilábalók száma. A halálos áldozatok száma is tovább emelkedett, 58-an veszítették életüket koronavírus-fertőzés miatt.

Eközben 232 személyt ápolnak, illetve tartanak megfigyelés alatt a megye három kórházában Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. Karanténban 751, míg otthoni elkülönítésben 238 személy tartózkodik Hargita megyében. A többi székelyföldi megyében sem jobb a helyzet. Maros megyében 115, míg Kovászna megyében 51 új fertőzéses esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?