Újabb iskolákban függesztik fel az oktatást Hargita megyében

 

Újabb tíz Hargita megyei tanintézményben jegyeztek koronavírus-fertőzéses eseteket. Van, ahol csak az érintett osztályokban, van, ahol az egész iskolában felfüggesztik az oktatást.

A Hargita megyei prefektúra szóvivője, Adrian Pănescu kedden közölte: a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban és az Octavian Goga Főgimnázium diákjai két hétig online oktatásban részesülnek, mert mindkét iskolában fertőzéses eseteket jegyeztek.

A csíkszeredai József Attila Általános Iskolában és a Petőfi Sándor Általános Iskolában csak néhány osztály diákjai tanulnak otthonról. Hasonló a helyzet a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, a Tamási Áron Gimnáziumban, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban és az Orbán Balázs Általános Iskolában.

Fertőzéses eseteket jegyeztek a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnáziumban és a gyergyóalfalui Sövér Elek Szakközépiskolában is. A felsorolt tanintézményekben fertőtlenítenek és járványtani ankétokat végeznek – közölte a prefektúra szóvivője.

Kedves Diákok, Tisztelt Szülők! Sajnálatos módon, holnaptól (október 9.) az iskolai életünk újra a digitális térbe...

Közzétette: Nagy István Művészeti Középiskola – 2020. október 8., csütörtök

A csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban egyébként már múlt péntektől áttértek az online oktatásra. A tanintézmény a Facebook-oldalán közölte: a megugró számú fertőzéses esetek miatt ezt a döntés tartották a legmegfelelőbbnek a közösség érdekében.

Kapcsolódók

Kimaradt?