Növelni fogják a járványügyi intézkedések betartását ellenőrző civil ruhás rendőrök számát

Ludovic Orban kormányfő felkérte Marcel Vela belügyminisztert, hogy növelje a civil ruhában tevékenykedő rendőrök számát a koronavírus megfékezésére tett erőfeszítések hatékonyabbá tétele érdekében, illetve küldjön „megfelelő választ” a Nép Ügyvédjének ezzel a témával kapcsolatban.

Láttam, hogy a Nép Ügyvédje megkérdezte öntől, Vela miniszter úr, hogy miért végeznek ellenőrzéseket civil ruhás rendőrök. Küldjön neki megfelelő választ. Én még javasolom is ezen civil ruhás rendőrök számának növelését, mivel a rendőregyenruha láttán egymást figyelmeztetik az emberek” – mondta Orban a csütörtöki kormányülés elején a belügyminiszternek.

A Nép Ügyvédje csütörtökön felszólította Marcel Vela belügyminisztert, hogy közölje vele, milyen jogszabály alapján ellenőrizhetik a civil ruhás rendőrök a koronavírus terjedésének megfékezésére irányuló intézkedések betartását. A Nép Ügyvédje hivatalának honlapján közzétett felszólítás rámutat, a rendőrök jogállását szabályozó, 2002/360-as törvény kimondja, hogy a szabály az egyenruha viselését írja elő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?