Nem finomkodott a temesvári járványkórház menedzsere a vírustagadókkal kapcsolatban

Ha megfertőződnek a koronavírussal, ne menjenek a kórházba, ne terheljék az egészségügyi rendszert, ha úgysem hisznek a vírusban, nem hordanak maszkot és gúnyt űznek minden járványügyi intézkedésből – üzente a vírustagadóknak Cristian Oancea, a temesvári Victor Babeș járványkórház menedzsere.

A Digi24 televízióban a szakember úgy fogalmazott, „mindenféle alternatív módszerekkel” kezeltessék majd magukat a vírustagadók, ha megfertőződnek. „Ha nem hiszel, miért terheld tovább az egészségügyi rendszert?” – tette fel a kérdést.

„Mi azért vagyunk itt, hogy azokért küzdjünk, akik élni szeretnének. Azokkal szemben tehetetlenek vagyunk, akik nem hisznek a vírusban. De ha megbetegszenek, kezeltessék magukat alternatív terápiákkal, ne terheljék az egészségügyet” – mondta Oancea. 

Hozzátette, számos betege nem hitt a vírusban, de miután elkapta, elkezdett maszkot viselni és betartotta, népszerűsítette a közegészségügyi szabályokat. A kórházmenedzser szerint semmi olyat nem kérnek, ami sérti az emberi jogokat: mindössze a maszkviselés és a higiénia fontosságát hangsúlyozzák. 

„Gyilkosságnak nevezhetjük azt, ha nem viselsz maszkot, megfertőződsz, és továbbadod a vírust valakinek vagy hazaviszed a családodhoz, és ők súlyos betegek lesznek vagy meghalnak” – mutatott rá a szakember, azt tanácsolva, el kellene gondolkodniuk mindazoknak, akik nem hisznek a vírusban vagy úgy érzik, korlátozva vannak jogaik. 

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?