Magas a kéthetes fertőzési ráta Bukarestben – bezárnak a szórakozóhelyek is

A fővárosi vészhelyzeti bizottság szerdai döntése értelmében a járványhelyzet miatt Bukarestben bezárnak a bárok, klubok és más szórakozóhelyek – jelentette be Gheorghe Cojanu, Bukarest prefektusa. 

Emellett arról is döntés született, hogy 100 méterről 50 méterre csökkentik le a körzetet, amelyben kötelező a maszkviselés a tanintézmények környékén hétköznap 7:45 és 21:15 óra között, mutatott rá sajtónyilatkozatában a prefektus. 

Cojanu szerint ugyanakkor bezárják a játéktermeket és a kaszinókat, a lottóirodák és sportfogadó-irodák azonban nyitva maradnak, írja az Agerpres.

Mint arról beszámoltunk, szerdától a fővárosban bezártak a mozik, színházak és rendezvénytermek is, valamint a vendéglátóhelyek belső terei. A bevezetett korlátozásokat feloldják, ha a kéthetes fertőzési ráta 1,5 ezrelék alá csökken.

A graphs.ro adatai szerint – amely az Országos Statisztikai Hivatal (INS) mérését veszi figyelembe a lakosságszámnál – Bukarestben jelenleg 2,18 az ezer lakosra eső, elmúlt két hétben jegyzett koronavírusos megbetegedések száma. Korlátozásokat 1,5-ös szám felett rendelhetnek el a hatóságok, egy település vesztegzár alá vonásáról pedig 3-as fertőzési ráta felett dönthetnek. 

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?