Újabb esőriadót adtak ki a meteorológusok

Sárga riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

A meteorológusok szerint szerda este 8 órától csütörtök reggel 10 óráig a Bánság déli részén, Olténiában, valamint helyenként Munténiában, Moldvában és Erdélyben záporokra, felhőszakadásra kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként. Az elsőfokú riasztás Fehér, Argeş, Brassó, Buzău, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szeben, Temes, Vâlcea és Vrancea megyét érinti.

Csütörtök reggel 10 órától péntek reggel 10 óráig újabb sárga riasztás lesz érvényben Moldvában, Muntenia bizonyos területein, a Déli-Kárpátokban, valamint Délkelet-Erdélyben, ahol szintén várhatók záporok, zivatarok, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-35, helyenként – főleg Moldvában és a hegyekben – az 50-70 litert négyzetméterenként. A riasztás Argeş, Bákó, Brăila, Botoşani, Brassó, Buzău, Kovászna, Dâmboviţa, Galac, Iaşi, Neamţ, Prahova, Szeben, Suceava, Vâlcea, Vrancea és Vaslui megyére vonatkozik.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?