Katasztrófavédelem: két súlyos közúti baleset történt egy nap alatt

Az elmúlt 24 órában országszerte 1419 esetben volt szükség a készenléti szervek közbelépésére, 36 alkalommal tűzesethez riasztották őket, valamint két súlyos közúti baleset történt. 

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség szerdai közleménye értelmében az elmúlt 24 órában 1189 személyt láttak el a rohammentősök, akikhez Bukarestből és Ilfov megyéből érkezett a legtöbb riasztás, 298, ugyanakkor Temes megyéből 60, Maros megyéből pedig 55 esethez hívták ki őket.

Két súlyos közúti baleset is történt a jelzett időszakban az országban. A Prahova megyei Păuleşti településen szerda reggel felborult egy 14 munkást szállító kisbusz. A baleset nyomán tíz személyt szállítottak kórházba, egyikük sincs súlyos állapotban. A másik baleset Suceava megyében történt, ahol egy teherautó és egy személyautó ütközése nyomán egy személy meghalt, hármat pedig kórházba szállítottak. 

A rossz idő miatt négy megye – Hunyad, Szatmár, Botoşani és Mehedinţi – hét településén volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére, két házból, hét udvarból, négy pincéből, három utcából kellett kiszivattyúzniuk a vizet, és az úttestre dőlt két fát kellett eltakarítaniuk.

(Címlapi illusztráció forrása: Facebook/IGSU)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?